Windows 8 groter dan Windows Vista

Windows 8 heeft in in juni Windows Vista ingehaald als het gaat om het marktaandeel van besturingssytemen. Iets meer dan vijf procent van de internetgebruikers heeft een pc met Windows 8. Dat blijkt uit cijfers van Net Applications.

Net Application heeft onderzocht dat Windows 8 in juni een marktaandeel van 5,1 procent heeft behaald. Windows Vista heeft een marktaandeel van 4,62 procent. In mei had Windows Vista nog 4,51 procent en was daarmee groter dan Windows 8. Windows Vista is inmiddels zeven jaar oud.

Het nog oudere Windows XP heeft nog steeds een marktaandeel van 37,17 procent. Windows 7 blijft in de statistieken van Net Applications de populairste versie van Windows met 44,37 procent marktaandeel. Mac OS X van Apple behaalt een aandeel van 3,14 procent.

Windows 8 is beschikbaar sinds 25 oktober uitgebracht en kreeg kritiek omdat het besturingssysteem een andere gebruikerservaring gaf en er zaken ontbraken die in eerdere versies van Windows wel beschikbaar waren. Met Windows 8 heeft Microsoft zich veel meer gericht op tablets en laptops met touchscreens. Deze zomer komt de eerste grote update uit. Windows 8.1 gaat enkele punten van kritiek aanpakken, waaronder de terugkomst van de desktop.

Statistieken