Man of Steel vliegt half miljard voorbij

De Superman-film Man of Steel heeft dit weekend de kaap van een half miljard dollar gerond. In de Verenigde Staten staat de teller nu op 248,7 miljoen dollar, in de rest van de wereld werd 271,7 miljoen opgehaald. Dat liet Warner Bros maandag weten, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Man of Steel kwam in juni al op nummer een binnen in Noord-Amerika en was zelfs goed voor de beste première ooit in juni. De film moet overigens nog openen in onder meer Japan en Brazilië, doorgaans twee enorme filmmarkten.

Ook in Nederland zorgde de film al voor een groot financieel succes. Na zo'n elf dagen heeft Man of Steel in Nederland ruim 1,5 miljoen dollar opgebracht. Dat is meer dan bijvoorbeeld Batman Begins tijdens de gehele bioscoopperiode wist binnen te halen.

Man of Steel is de zoveelste reboot van Superman. Ditmaal wordt de nadruk gelegd op de jonge jaren van de superheld, gespeeld door Henry Cavill. Dat de film zo succesvol zou zijn, was allerminst zeker. De vorige poging, Superman Returns uit 2006, werd niet goed ontvangen.


Man of Steel vliegt half miljard voorbij (Foto: Novum)