Vader looft beloning uit voor verminking TT Nacht

De vader van een meisje dat vrijdagnacht verminkt raakte tijdens de TT Nacht in Assen looft een beloning uit voor het opsporen van de dader. Dat is op zijn Facebook-pagina te lezen. Het meisje raakte gewond in haar gezicht toen iemand een wijnfles het publiek in smeet. Terwijl ze op de grond lag, werd ze volgens de vader beroofd van haar geld.

Het meisje was na haar werk met collega's naar de TT Nacht gegaan. De wijnfles die rond 02.00 uur werd gegooid kwam in het gezicht van het meisje terecht en sloeg aan stukken. Daarbij liep ze een gebroken neus en een snijwond op.

Het meisje moest in het UMCG in Groningen door een plastisch chirurg worden geopereerd. Volgens haar vader is het meisje voor het leven getekend. De vader roept op om de naam van de flessengooier door te geven aan de politie. Hij loont daarvoor een beloning uit van 2500 euro.

De politie berichtte eerder dat de nacht voorafgaande aan de TT rustig was verlopen. Voor vechtpartijtjes, mishandelingen, het beledigen van politiemensen en het afsteken van vuurwerk werden 's avonds en 's nachts in totaal 24 personen gearresteerd. In totaal werden tot zaterdagmiddag 46 personen opgepakt rondom het evenement in de Drentse hoofdstad.