PlayStation-camera sneuvelt in prijzenoorlog

Om zijn spelcomputer goedkoper te kunnen aanbieden dan Microsoft heeft Sony de Playstation-camera uit het basispakket van de Playstation 4 geschrapt. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite IGN op basis van anonieme bronnen.

Dat de camera los verkocht gaat worden, zou volgens de website al bekend zijn bij verschillende grote winkelketens. De winkeliers wisten echter niet dat Sony de prijs van de PlayStation 4 zou laten zakken om Microsoft de loef af te steken. Ruim twee weken geleden werd bekend dat de PlayStation 4 op de markt komt voor 399 euro, honderd dollar goedkoper dan de Xbox One.

Ontwikkelaars van games voor de PlayStation 4 kunnen er nu niet van uitgaan dat alle spelers een camera hebben. Dat kan een probleem zijn bij het maken van games.

Microsoft ziet zijn Kinect-sensor wel als onontbeerlijk. De sensor kan gebruikt worden om stemcommando's te geven en zo te zoeken via de Bing-zoekmachine of om via lichaamsbewegingen spellen en andere software aan te sturen. Elke studio is vrij om te bepalen in welke mate de Kinect-sensor gebruikt wordt.

Beide spelcomputers moeten eind dit jaar in Europa op de markt verschijnen.


Playstation-camera sneuvelt in prijzenoorlog