Jonge Socialisten: begrotingskoers PvdA is failliet

De manier waarop de PvdA de crisis wil bestrijden 'slaat nergens op en is failliet'. En de voorstellen van partijleider Diederik Samsom om geld te laten rollen zijn een 'lachertje'. Dat laten de Jonge Socialisten woensdag weten. De PvdA-jongeren dringen aan op investeringen in economische groei.

De Jonge Socialisten hebben 'met stijgende verbazing' gadegeslagen hoe de PvdA met nog meer bezuinigingen de crisis wil bestrijden. Met name de voorstellen van Samsom om 'stille reserves' aan te spreken schoten in het verkeerde keelgat. De jongeren spreken van een 'belachelijke oproep' op het moment dat nog eens zes miljard euro aan bezuinigingen als een zwaard van Damocles boven ieders hoofd hangt.

Ook de manier waarop Samsom woensdag in debat ging over deze bezuinigingen was onder de maat, oordeelt voorzitter van de Jonge Socialisten Toon Geenen. Het is hem onduidelijk wat Samsom volgend jaar wil bereiken.

Geenen eist dat de PvdA erkent dat de bezuinigingen van de afgelopen jaren averechts hebben gewerkt. "De beste remedie tegen een begrotingstekort is groei en dat moet de PvdA weer gaan benadrukken." Daarnaast moet Samsom wat Geenen betreft snel duidelijkheid scheppen over de jaren na 2014, om zo een einde te maken aan de onzekerheid.