Verloofde Van der Sloot: god heeft Joran vergeven

Joran van der Sloot heeft god om vergiffenis gevraagd voor zijn daden. Dat zegt Leidy Figueroa, de verloofde van de 25-jarige Nederlander, tegen Novum Nieuws. Volgens de Peruaanse heeft god Van der Sloot nu vergeven. Zij wil graag op korte termijn met hem trouwen.

"God heeft hem een nieuw leven gegeven. Hij heeft spijt van de vergissingen in zijn verleden", zegt zij. De 24-jarige Figueroa, die met haar zoontje in de volkswijk San Juan de Lurigancho in Lima woont, kan niet zeggen wanneer zij met Van der Sloot trouwt

De Peruaanse gevangenisautoriteit INPE liet eerder weten dat Van der Sloot nog niet aan de voorwaarden voldeed om te kunnen trouwen in de Piedras Gordas-gevangenis. Hij zit daar een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores. Nog deze maand wordt een uitspraak in zijn hoger beroep verwacht.

Figueroa leerde Van der Sloot in de Castro Castro-gevangenis kennen, waar hij aanvankelijk vastzat. Zij bezocht daar een familielid. Volgens Figueroa is er sprake van 'ware liefde' tussen haar en de Nederlander. "Hij maakt allerlei kadootjes voor mij", zegt zij.