Nederlandse fans op wenken bediend door Springsteen

De Nederlandse fans van Bruce Springsteen werden zaterdagavond getrakteerd op een groots concert van hun idool. Niet alleen bracht The Boss meer dan dertig nummers ten gehore, hij maakte de show extra persoonlijk door het natgeregende publiek in het Nijmeegse Goffertpark liedjes te laten kiezen.

Vanaf vrijdagmiddag waren fans al bij het Goffertpark te vinden om een goede plek te bemachtigen, maar toch kwamen veel fans zaterdag nog na de aanvankelijke starttijd van 19.00 uur binnenstromen vanwege de files. Het voorprogramma werd verzorgd door de rockband The Black Crowes en de Britse bluesmuzikant Jamie N Commons. Springsteen verscheen rond 19.30 uur met zijn E Street Band op het podium voor een show die onderdeel was van zijn Wrecking Ball Tour.

Springsteen, die vorig jaar nog op Pinkpop stond, begon in de regen met The Ghost of Tom Joad en Land of Hope and Dreams. Fans zwaaiden met borden met daarop hun favoriete liedjes van de singer-songwriter, waarop hij zodoende besloot om bijvoorbeeld Sherry Darling ten gehore te brengen. Ook Growing Up en So Young and In Love werden op aanvraag gespeeld.

De singer-songwriter is inmiddels 63 jaar en heeft al meer dan twintig albums uitgebracht, maar Springsteen liet Nijmegen zien dat hij nog steeds barst van de energie. Van zijn nieuwste plaat zong hij onder meer Wrecking Ball en Shackled and Drawn. Met bijvoorbeeld Pay Me My Money Down stonden fans tot achterin op het natte gras te dansen. Ook met Waiting On A Sunny Day bouwde The Boss moeiteloos een feestje. Bij dit nummer verschenen toepasselijk felgekleurde, met veren behangen paraplu's op het podium.

Klassiekers als Born in The USA, Born to Run en Dancing in the Dark ontbraken uiteraard niet. Springsteen bracht de nummers tegen het einde van de show ten gehore. Tegelijkertijd begon het hard te regenen, maar daar had de zanger geen moeite mee. "Het regent nog niet hard genoeg!", riep de doorweekte Springsteen. Eerder werden ook onder meer Thunder Road, The River en Badlands luidkeels meegezongen.

Vlak voor het slot van het openluchtconcert werd de in juni 2011 overleden saxofonist Clarence Clemons geëerd. Tijdens Tenth Avenue Freeze-Out was een grote foto van Clemons, die stierf aan de gevolgen van een hartaanval, te zien op de videoschermen. De Wrecking Ball Tour is de eerste tournee waar Springsteen het zonder de saxofonist moet doen.

Het concert werd vervolgens feestelijk afgesloten. De zanger bracht tot slot geen eigen nummers, maar twee covers ten gehore. Hij zong de fans, die massaal poncho's hadden aangetrokken, toe met Twist and Shout van The Top Notes en Shout van The Isley Brothers. "Ik hou van jullie!", zei Springsteen nadat hij zijn Nederlandse fans een optreden van drieënhalf uur had gegeven.