Tropisch weer verwacht

Dinsdag wordt lokaal mogelijk de tropische grens van 30 graden bereikt. Vooral het zuidoosten maakt kans op een tropische dag. Woensdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week. In de namiddag kan de temperatuur oplopen tot 31 graden, in het zuidoosten is zelfs 34 graden niet ondenkbaar, meldt weeronline.nl zondag.

Voordat het zover is, zijn er zondag eerst nog wolkenvelden met wat zon. Waarschijnlijk blijft het in het hele land droog en wordt het aan de kust 17 graden, in het zuidoosten maximaal 21 graden.

Maandag loopt de temperatuur echter al flink op en wordt het in de Randstad maximaal 24 graden. In het midden en oosten van het land kan het kwik oplopen tot 28 graden. In de middag neemt de bewolking echter toe en is er kans op een bui.

Dinsdag wordt in grote delen van het land in ieder geval een zomerse dag van 25 graden of meer. De zon laat zich regelmatig zien, maar er is ook kans op een onweersbui. Ook op woensdag is er een kans op onweersbuien en kan het flink gaan plenzen.

De tropische warmte is helaas van korte duur, verwachten de meteorologen van weeronline. Donderdag wordt het bewolkt en valt er regelmatig een bui. Vrijdag zakt de temperatuur tot tussen de 18 en 22 graden.