[EK<21] Uitslag Nederland - Italië

Niet Nederland maar Italië treft Jong Spanje in de finale van het EK onder-21. In Petach-Tikva eindigde de halve finale in een 1-0 zege voor de Azzurrini.

Nederland deed niet onder voor Italië in de halve finale van het jeugd-EK. Door een treffer van Liverpool-aanvaller Fabio Borini in het laatste kwartier, gaan de Italianen naar de finale, waar Spanje wacht. De goal was een van de weinige échte hoogtepunten in de tweede helft. De eerste klopten beide ploegen wél aan de deur. Nederland kreeg kansen via Adam Maher, die een vrije trap op de paal schoot, en Daley Blind (schot van ver op de vuisten van doelman Francesco Bardi). De Italianen lieten van zich horen via Ciro Immobile (redding Jeroen Zoet) en Borini (net naast).

Na rust lieten beide ploegen minder zien. Geen van de twee stak er net bovenuit, maar Italië had het geluk dat het wel scoorde. Lorenzo Insigne kwam voorbij Ricardo van Rhijn en bediende Borini. De spits mocht weglopen van de net ingevallen Mike van der Hoorn en schoof de bal strak langs Zoet.

Kort daarvoor lukte het Luuk de Jong nét niet Georginio Wijnaldum te bereiken. In de slotfase zette Nederland, ondanks fanatiek tijdrekkende Italianen, nog even aan. Invaller Leroy Fer kopte nog in de handen van Bardi en Memphis Depay zag zijn schot in het zijnet belanden. Net als op het volwassen EK van een jaar terug, gaat de finale tussen Spanje en Italië.

Adam Maher in duel met Matteo Bianchetti (Foto: Pro Shots)