Koningspaar bezoekt zuidelijke provincies

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen woensdag een bezoek aan Limburg en Noord-Brabant. Onder meer Maastricht, Heerlen, Venlo, Roosendaal en Den Bosch worden aangedaan.

Het nieuwe koningspaar gaat ter kennismaking bij alle provincies langs. De provincietoer werd eind vorige maand afgetrapt met een bezoek aan Groningen en Drenthe. Ze zijn ook al in Gelderland en Utrecht geweest. Tijdens de bezoeken worden steeds twee landsdelen per dag bezocht.

Willem-Alexander en Máxima beginnen in Limburg, waar ze eerst in Maastricht een vaartocht over de Maas maken. Vervolgens krijgen ze in Heerlen, Venlo en Sittard-Geleen onder meer sportdemonstraties en optredens te zien. In Noord-Brabant start het bezoek 's middags op luchtmachtbasis De Peel om vervolgens via Roosendaal en Oisterwijk in Den Bosch te eindigen.

Noord-Brabant trekt van alle provincies het meest uit voor het bezoek van het koningspaar. De provincie heeft er ruim een half miljoen euro voor begroot, zo bleek eerder deze maand uit een rondgang van RTL Nieuws. Zo treedt onder meer Guus Meeuwis op voor het koningspaar in Den Bosch, wat twee ton zou kosten.