Christengek blijkt oplichter

Het leek ook bijna te mooi om waar te zijn: een doorgedraaide christen die met boekverbrandingen het Woord probeert te verspreiden. En het is dan ook niet waar. Gerda Tolsteyn blijkt een ordinaire troll te zijn die probeert om goedgelovige christenen geld afhandig te maken.

Gerda Tolsteyn kwam vorige week voor het eerst in de publiciteit toen ze het boek 50 Shades of Grey verbrandde en daarvan beelden op YouTube plaatste. Kort daarna volgde een tweede filmpje waarin het boek Inferno van Dan Brown in lichterlaaie gezet werd. Deze week werd een filmpje gepost over de verbranding van het boek Hex van Thomas Olde Heuvelt.

Op het FOK!-forum heeft Gerda Tolsteyn langere tijd geprobeerd om mensen te laten geloven in haar hoax. Tegelijkertijd probeerde ze mensen er via PM van te overtuigen dat er geld op haar rekening gestort moest worden. Ze vroeg daarbij om een minimaal bedrag van 35 euro. Vermoedelijk is er niemand zo stom geweest om daadwerkelijk geld over te maken.

Hoewel de teleurstelling bij velen groot zal zijn, kunnen we toch niet anders concluderen dan dat het in ieder geval grappig was zolang het duurde.