Def Leppard-gitarist heeft kanker

De gitarist van Def Leppard is getroffen door kanker. De 50-jarige Vivian Campbell wordt behandeld voor de ziekte van Hodgkin, laat hij weten op de website van de Britse rockband.

"Ik prijs me gelukkig dat mijn kanker me heeft gewaarschuwd in de vorm van 'de hoest die niet wegging'", aldus Campbell. Nadat hij in een paar maanden tijd 'alle inhalators die er bestaan' had geprobeerd, werd er een röntgenfoto gemaakt, waarna verdere onderzoeken uitwezen dat hij kanker had.

"De voorgeschreven behandeling bestaat uit zes maanden chemotherapie, waarvan ik er twee achter de rug heb." De gitarist heeft goede hoop op herstel. "Bij de ziekte van Hodgkin is er meer dan tachtig procent kans op genezing. Als je dan toch kanker moet krijgen, het liefst deze vorm."

Campbell is ondanks zijn ziekte niet van plan stil te blijven zitten. "Ik en mijn nieuwe kapsel (ik heb geen haar meer) gaan deze zomer gewoon toeren met Def Leppard. Ik wil niet dat jullie zo schrikken van mijn nieuwe look dat jullie je geld terugvragen."