Senatoren willen iPad niet meer kwijt

De leden van de Eerste Kamer zijn zeer te spreken over het gebruik van een tabletcomputer om vergaderstukken op te lezen. Dat meldt De Nieuwe Pers vrijdag op basis van eigen onderzoek. In een enquête gaf meer dan negentig procent van de deelnemers aan niet meer terug te willen naar de tijd van papier.

Alle vergaderstukken van de Eerste Kamer worden sinds 2011 digitaal gelezen in plaats van op papier. Hiervoor is speciaal voor de senatoren een app ontwikkeld.

Voor september 2011 kregen de Eerste Kamer-leden hun wekelijkse vergaderstukken nog thuisbezorgd. De Nieuwe Pers vond 37 van de 75 senatoren bereid een enquête over de nieuwe manier van werken in te vullen. Van hen willen er 34 nooit meer terug naar de stapels papier van vroeger.

De drie respondenten die de digitalisering nog niet volledig hebben omarmd zeiden evenwel niet compleet terug te willen naar de oude manier van werken. "Alleen uitprinten indien nodig", gaf een van hen aan. Een andere senator zei het vergelijken van stukken lastig te vinden nu ze niet meer op papier staan.