Drummer Jefferson Airplane (67) omgekomen

Jefferson Airplane-drummer Joey Covington is omgekomen bij een auto-ongeluk. De drummer reed dinsdagmiddag in Palm Springs met zijn auto tegen een muur langs de weg.

Een ooggetuige vertelt het lokale CBS-televisiestation dat hij de auto niet hoorde remmen. "Het was eigenlijk een verrassing", vertelt de Canadees, die dicht bij de plek des onheils bij een zwembad lag. De man ging op de stofwolk af en vond Covington. Een reanimatiepoging bleek tevergeefs, de drummer werd ter plekke dood verklaard.

Covington zat alleen in de auto en droeg geen gordel. De politie onderzoekt het ongeluk nog en laat niets los over de oorzaak.

Joey Covington drumde vanaf zijn tiende. In 1969 stond hij aan de wieg van bluesrockband Hot Tuna, die hij oprichtte met twee leden van Jefferson Airplane. In datzelfde jaar voegde Covington zich bij de band, op de plaat Volunteers is hij voor het eerst te horen.

Covington is als zanger te horen op Pretty As You Feel, de laatste grote hit van Jefferson Airplane. De drummer schreef het lied, dat in 1971 verscheen. Een jaar later verliet Covington Jefferson Airplane om zich op een solocarrière te storten. Desondanks werkte hij nog geregeld samen met de band. Zaterdag stond Covington voor het laatst op het podium tijdens een concert ter ere van Marilyn Monroe.