Arrestaties na verkrachting Amerikaanse in India

De Indiase politie heeft drie mannen opgepakt die verdacht worden van verkrachting van een Amerikaanse vrouw in de noordelijke stad Manali. Zij zouden zich in een pick-uptruck aan de 30-jarige vrouw hebben vergrepen nadat ze haar een lift naar haar verblijf hadden aangeboden.

De mannen, 22 tot 24 jaar oud, werden donderdag in de buurt van Manali opgepakt. De politie gaf verder geen bijzonderheden.

De zorgen over seksueel geweld tegen vrouwen in India zijn toegenomen sinds de groepsverkrachting van een Indiase studente in een busje in New Delhi. Zij overleed later aan haar verwondingen.

Woensdag arresteerde de politie een man op verdenking van verkrachting van een Ierse vrijwilligster bij een kindertehuis in Kolkata. De man was op een feestje dat de vrouw gaf voor haar 21e verjaardag. De vrouw zei later bij de man thuis te zijn geweest, waar zij na het drinken van een glas thee bewusteloos was geraakt en misbruikt.

Eerder dit jaar werd een Zwitserse toeriste door zes mannen verkracht. Een Britse sprong uit het raam van haar hotel, omdat ze vreesde te worden verkracht door de hoteleigenaar.