Beloften Ajax, Twente en PSV in Eerste Divisie

De beloften van Ajax, FC Twente en PSV spelen komend seizoen in de Jupiler League. Ook topklasser Achilles '29 maakt de overstap naar de Eerste Divisie. Dat maakte de KNVB dinsdag bekend. De competitie bestaat daardoor weer uit twintig teams.

De algemene vergadering betaald voetbal stemde in Zeist tevens in met de verplichte promotie- en degradatieregeling vanaf het seizoen 2015-2016. Tot die tijd kunnen de ploegen in de Eerste Divisie niet degraderen.

Jong Ajax en Jong Twente waren op basis van de ranglijst in de beloftencompetitie zeker van een plek in de Jupiler League. Omdat algeheel amateurkampioen Katwijk maandag afzag van promotie, kwam ook Jong PSV in beeld. De tweede elftallen van de drie topclubs kunnen niet promoveren en komen niet in aanmerking voor de periodetitels.

De beloftenteams moeten bovendien minstens zestien spelers van onder de 23 jaar onder contract hebben staan. Op wedstrijddagen geldt voor drie spelers en een keeper dispensatie. Zij mogen ouder zijn dan 23. Als een speler meer dan vijftien wedstrijden in het eerste elftal heeft gespeeld, kan hij niet meer voor de beloften uitkomen.

Na het faillissement van AGOVV en SC Veendam bestond de Jupiler League nog slechts uit zestien teams.