FOK!filmtips van de dag: The Longest Day

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Armin Minderhout krijgt te horen dat hij onvruchtbaar is en dat hij dus onmogelijk de vader van zijn zoon Bo kan zijn. De wereld van Armin stort in, hij moet weten wie de biologische vader van zijn zoon is en hij gaat op zoek naar de waarheid. Zijn zoektocht wordt bemoeilijkt door het feit dat de moeder van Bo, Monika, inmiddels overleden is. Armin raakt totaal geobsedeerd: de waarheid moet en zal boven tafel, zelfs als de relatie met de 13-jarige Bo zwaar onder druk komt te staan. Wat telt zwaarder? De relatie met Bo of de waarheid? Kunnen Armin en Bo leven met die waarheid? En wat is de rol van Ellen, de beste vriendin van Monika en de huidige vriendin van Armin, in dit alles? De passievrucht heeft een cast van onder andere Peter Paul Muller, Jan Decleir, Carice van Houten en Halina Reijn. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

 

Jacob is een student dierengeneeskunde uit een armere buurt, die door toeval terecht komt in de magische wereld van een rondreizend circus. Daar wordt hij verliefd op de grote ster, Marlena. Samen ontdekken ze in moeilijke tijden de schoonheid van het leven en komen ze nog dichter tot elkaar door de liefde en toewijding voor een speciale olifant. Ze moeten echter wel de woede weerstaan van Marlena's charismatische, maar gevaarlijke echtgenoot, de circusbaas August. Water for Elephants heeft een cast van onder andere Reese Witherspoon, Christopher Waltz en Robert Pattinson. Te zien om 20.30 uur op RTL5.

 

Het verhaal over de invasie van de geallieerden in Normandië op 6 juni 1944 en de voorbereidingen die getroffen werden voor deze ongelofelijke actie. Nauwgezette reconstructie van deze bloedstollende D-Day, waarbij de Amerikaanse en Engelse troepen de Fransen helpen het hoofd te bieden aan het Duitse offensief. The Longest Day heeft een cast van onder andere Robert Mitchum, John Wayne en Henry Fonda. Te zien om 20.30 uur op RTL7.

Bella Swan is altijd een beetje anders geweest dan haar leeftijdsgenoten op de middelbare school. Wanneer haar moeder hertrouwt en Bella bij haar vader gaat wonen, ontmoet ze de mysterieuze Edward Cullen. Hij is ook een beetje anders, want hij is een vampier. Hij drinkt geen bloed en heeft geen scherpe hoektanden, maar hij is wel onsterfelijk en verschrikkelijk sterk. Als de aartsvijanden van Edward achter hun prille relatie komen, is Bella haar leven niet zeker.

Twilight is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephenie Meyer. Ze heeft nog drie boeken over Bella en vampier Edward geschreven; New Moon, Eclipse en Breaking Dawn. Met een cast van onder andere Robert Pattinson, Kristen Stewart en Taylor Lautner. Te zien om 23.05 uur op RTL5.

Surrogates  en Star Trek: The Search for Spock zijn twee andere films die je vanavond op je televisie kan zien.