'Justitie vraagt Benno L. in cel te blijven'

Justitie heeft de voor kindermisbruik veroordeelde Benno L. gevraagd vrijwillig langer in zijn cel te blijven omdat er nog geen woonlocatie voor hem is geregeld. "Ze hebben daar vier jaar de tijd voor gehad, onbegrijpelijk", zegt zijn advocaat Pieter van der Kruijs dinsdag in het Brabants Dagblad.

Omdat nog niet bekend is in welke gemeente L. gaat wonen, is volgens de advocaat ook nog geen dreigingsanalyse gemaakt. Dat moet namelijk worden gedaan door de gemeente waar de zwemleraar gaat wonen.

Maandag werd bekend dat L. zich niet mag vertonen in tien gemeenten in Noord-Brabant. Daar wonen zijn slachtoffers namelijk. Om het gebiedsverbod te controleren krijgt L. een enkelband. Hij mag ook geen contact opnemen met zijn slachtoffers.

De zwemleraar werd in 2009 gearresteerd voor het jarenlang misbruiken van tientallen jonge en vaak verstandelijk gehandicapte meisjes. Hij werd in mei 2011 door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot zes jaar cel, een jaar minder dan de rechtbank hem eerder oplegde. Inclusief de tijd in voorarrest heeft L. twee derde van zijn straf uitgezeten. Hij zou vrijdag vrij moeten komen.