Massale knokpartij na voetbalduel

In Alphen aan den Rijn is zondagmiddag een voetbalwedstrijd ontaard in een knokpartij. Na het laatste fluitsignaal begonnen spelers en supporters met elkaar te vechten. Er vielen twee gewonden en er zijn drie aanhoudingen verricht. Een gewonde is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. Dat meldt een politiewoordvoerder.

Volgens haar waren bij tien tot vijftien mensen betrokken bij de vechtpartij. De onrust ontstond volgens de zegsvrouw met onenigheid tussen spelers op het veld.

Zowel onder de gewonden als de arrestanten zijn mensen van thuisclub Alphense Boys en van Haaglandia uit Rijswijk. Beide amateurclubs streden in de nacompetitie om een plaats in de Topklasse.

De politie was aanwezig met tien tot twaalf agenten en drie hondengeleiders. Uiteindelijk zijn de spelers van Haaglandia naar hun bus begeleid.

Kees Jansma, perschef bij het Nederlands elftal en 'boegbeeld' bij Alphense Boys, zou geprobeerd hebben in te grijpen. In oktober werd een team van Haaglandia geschorst na een vechtpartij, waarbij een tegenstander zwaargewond raakte.