FOK!filmtips van de dag: The Constant Gardener

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Wallace en zijn slimme hond Gromit moeten besluiten waar ze dit jaar gaan picknicken. Omdat Wallace verzot is op kaas en hun voorraad op is, besluiten ze op reis naar de maan te gaan. Want iedereen weet dat de maan van kaas is gemaakt. Met een zelfgebouwde raket en een grote eetlust vertrekken ze naar de maan. Eenmaal daar aangekomen krijgen ze het echter aan de stok met een robot die hun aanwezigheid niet op prijs stelt.

Animatiefilmer Nick Park kreeg in hetzelfde jaar twee Oscarnominaties in de categorie Beste Korte Film. Eentje voor A Grand Day Out en eentje voor Creature Comforts. Met die laatste ging hij voor goud. Te zien om 14.30 uur op BBC1.

Komedie over Jamaicaanse atleten die besluiten aan de Olympische Winterspelen van Calgary mee te doen. Ze vormen een bobsleeteam en oefenen op hun zonnige eiland. Ze zullen de strijd aangaan en de wereld laten zien dat ze best serieus genomen mogen worden. Cool Runnings is te zien om 14.55 uur op BBC2.

Malcolm is laaiend enthousiast als zijn stiefzoon Trent wordt toegelaten tot een goede universiteit. Alleen heeft de puberale jongen andere ambities, waar zijn stiefvader het niet mee eens is. Trent wil namelijk een carrière beginnen als rapper. Wanneer Malcolm hem bezoekt om de toekomst te bespreken, is hij per toeval getuige van een moord. Het bewijsmateriaal is verstopt op een kunstacademie voor meisjes. Verkleed als Big Momma en de forse scholiere Charmaine, gaan vader en zoon undercover op zoek naar informatie die de moordenaar achter tralies kan doen verdwijnen. Big Mommas: Like Father, Like Son is te zien om 20.30 uur op SBS6.

Komiek Martin Lawrence trok voor dit derde deel in de Big Momma-reeks opnieuw zijn fatsuit aan. Zijn tegenspeler Brandon T. Jackson was eerder als rapper te zien in de komedie Tropic Thunder.

In een verafgelegen gebied in het noorden van Kenia wordt de gedreven activiste Tessa Quayle, vertolkt door Rachel Weisz, op brute wijze vermoord. Haar compagnon is nergens te bekennen en alles wijst op een 'crime passionel'. Niemand verwacht dat Tessa's echtgenoot, de zachtaardige en introverte diplomaat Justin, gespeeld door Ralph Fiennes, zich met de zaak gaat bemoeien. Maar aangezet door spijt en de geruchten rond het overspel, is hij vastbesloten de naam van zijn vrouw te zuiveren van alle blaam en haar werk af te maken. Tessa was bezig een reeks smerige praktijken aan het daglicht te brengen en Justin jaagt over twee continenten op zoek naar de waarheid. Hij ontdekt een omvangrijk complot dat al heel wat onschuldige mensen van het leven heeft beroofd.  The Constant Gardener is te zien om 20.30 uur op RTL8.