[CL] Uitslag Borussia Dortmund - Bayern München

Arjen Robben heeft zijn ploeg Bayern München de Champions League bezorgd. De Nederlander scoorde vlak voor tijd het beslissende doelpunt in de finale die met 2-1 gewonnen werd van Borussia Dortmund.

Bayern München begon, nadat het in de Duitse competitie met een straatlengte voorsprong kampioen was geworden, als grote favoriet in de finale. Het was echter de ploeg uit Dortmund die in de beginfase het beste van het spel had. Bayern werd teruggedrongen op de eigen helft en keeper Neuer moest een aantal keer handelend optreden. Halverwege de eerste helft keerde het spelbeeld en kreeg de ploeg uit München een aantal goede kansen. Kopballen van Mandzukic en Martínez werden gekeerd door Weidenfeller en ook Robben kreeg een paar mogelijkheden die niet benut werden.

Na rust was Bayern duidelijk sterker en dat resulteerde na een uur spelen in de 0-1. Robben haalde de achterlijn, passeerde Weudenfeller en gaf een voorzet op Mandzukic, die de bal vervolgens in het doel tikte. Lang kon Bayern niet van de voorsprong genieten. Nog geen tien minuten later was het weer gelijk. Na een overtreding van Dante kreeg Borussia Dortmund een penalty, die benut werd door Gundogan. Even leek Bayern München te wankelen, maar het kreeg al snel een levensgrote mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Een inzet van Muller werd door Subotic net voor de aanstormende Robben van de lijn gehaald.

Uiteindelijk viel de beslissing één minuut voor tijd. Na een hakje van Ribéry stond Robben oog in oog met Weidenfeller, ditmaal faalde hij niet en bezorgt zijn ploeg daardoor voor het eerst in twaalf jaar de Champions League. Na de verloren finales van 2010 en 2012 mag het nu wel de beker omhoog houden.

Borussia Dortmund

1 - 2

Bayern München

68' Gundogan(pen)    60' Mandzukic
 89' Robben

Gele kaart: Grosskreutz, (Borussia Dortmund), Bonfim Dante, Ribéry, (Bayern München)

Stadion: Wembley, Londen
Toeschouwers: 86.298
Arbiter: Rizzoli (Ita)