Uitvaart broertjes uit Zeist in besloten kring

De familie van de dood gevonden broertjes Ruben en Julian wil de uitvaart van de jongens in besloten kring houden. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Zeist woensdag. Waar en wanneer de uitvaart plaatsvindt, is nog niet bekend, aldus de zegsvrouw.

De familie heeft deze wens benadrukt in het contact met de gemeente. Burgemeester van Zeist Koos Janssen heeft ook persoonlijk contact met de familie.

Het onderzoek naar de dood van de broertjes gaat woensdag verder. Onder meer wordt nog bekeken of de vader alleen handelde of dat sprake is van een mededader. Ook worden ruim vijftienhonderd tips nog nagetrokken en wordt nog steeds geprobeerd de exacte route die de vader aflegde in kaart te brengen.

De doodsoorzaak van de broertjes staat nog niet vast. Het Nederlands Forensisch Institituut onderzoekt dit en 'dat kan nog wel even duren', aldus een woordvoerder van de politie. Dna-onderzoek heeft uitgewezen dat de lichamen die zondag in het Utrechtse Cothen werden gevonden zeker van de broertjes zijn, werd dinsdag bekend.