Busramp Sierre niet door hartfalen chauffeur

De busramp in het Zwitserse Sierre in 2012 was niet het gevolg van hartfalen van de chauffeur. Ook is het zeer onwaarschijnlijk dat het een zelfmoordpoging betrof. Dat hebben Belgische media dinsdag op gezag van justitie in het Zwitserse kanton Wallis gemeld.

Vorig jaar werd bij een autopsie al vastgesteld dat de buschauffeur ook niet onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur zat. De autopsie wees wel uit dat de chauffeur hartklachten had en antidepressiva slikte. Mogelijk dat deze feiten een rol speelden bij het ongeluk, maar dat is niet vastgesteld, aldus justitie. Zij gaat ervan uit dat er sprake was van een flauwte of een onoplettendheid en stelt voor het onderzoek te sluiten.

Het ongeluk in een tunnel tussen Sierre en Sion kostte aan 28 mensen, onder wie 22 kinderen, het leven. Zes kinderen hadden de Nederlandse nationaliteit.

De Zwitserse autoriteiten konden tijdens een eerste onderzoek ook geen aanwijsbare oorzaak vinden voor het ongeluk. Technisch was het voertuig in orde, de chauffeur reed niet te snel en de tunnel vertoonde ook geen mankementen.