Barbies man Michael weer op vrije voeten

Michael van der Plas, de man van realityster Barbie, is weer op vrije voeten. Maandagmiddag mocht Van der Plas naar huis, vertelt Barbies manager aan Novum Nieuws. Michael zat sinds vrijdagavond vast na een inval in Barby's Bar.

Van der Plas werd aangehouden op verdenking van het aanschaffen van een automatisch vuurwapen en handel in verdovende middelen. Hoewel Michael is vrijgelaten, geldt hij nog wel als verdachte. "Maar de feiten zijn dermate afgezwakt, dat hechtenis niet meer nodig is", zegt Barbies manager Jake Hampel.

Volgens Hampel viel de politie de bar van Barbie en haar echtgenoot vrijdagavond binnen na anonieme tips. "En wat die in Nederland waard zijn, is de vraag. Zowel in de bar als bij Michael thuis zijn geen vuurwapens of verdovende middelen aangetroffen. Ook grote sommen contant geld, die je vaak ziet bij drugsdealers, ontbraken."

Hampel zegt dat Michael het de afgelopen dagen moeilijk had. "Hij heeft maag- en darmklachten en natuurlijk hoofdpijn." Van der Plas is 'ongelukkig' met de situatie, zeker in verband met de reallifesoaps rondom hem en zijn vrouw. "Hij voelt zich zeer onaangenaam tegenover RTL en producent Eyeworks."

In het contract dat Michael en Barbie, die werd geboren als Samantha de Jong, met RTL tekenden, staat dat de programma's rondom hen stoppen bij problemen met justitie. Vooralsnog wachten RTL en Eyeworks volgens Hampel echter af.

Ook Barbie had het de laatste dagen niet makkelijk. "Ze heeft alles gelaten gevolgd", weet Hampel. "Ze heeft zich gefocust op haar kind en is altijd achter haar man blijven staan. Ze was blij dat ze Michael iets na 14.00 uur weer in de armen kon sluiten."