Doden bij botsing luchtballonnen Turkije

Bij een ongeluk met een luchtballon in Cappadocië in Turkije zijn maandag twee Braziliaanse toeristen om het leven gekomen en zijn 23 andere opvarenden gewond geraakt. Zij zaten in een luchtballon die bij het opstijgen in aanvaring kwam met de mand van een andere ballon, waardoor de ballon scheurde en neerstortte, aldus het Turkse persbureau Anadolu.

In de neergestorte ballon zaten voornamelijk Argentijnen, Spanjaarden en Brazilianen. De meesten hadden botbreuken, zei Abdurrahman Savas, de gouverneur van de provincie Nevsehir. De twee omgekomen toeristen waren 71 en 65 jaar, berichtte Anadolu.

De Turkse burgerluchtvaartdienst is een onderzoek begonnen. Het ongeluk roept vragen op over de veiligheid van de populaire ballonvaarten in Cappadocië, een streek die beroemd is om zijn vulkaankegels en uit zachte steen gehouwen steden. In 2009 kwam eveneens na een aanvaring van twee luchtballonnen boven Cappadocië een Britse toerist om het leven.

Een Amerikaanse toerist die het ongeluk van maandag zag gebeuren, zei dat er maandagochtend al ongeveer honderd ballonnen waren opgestegen en dat hij en zei vrouw voor het ongeluk tegen elkaar hadden gezegd dat sommige daarvan 'wel erg dicht bij elkaar' voeren.

In februari kwamen bij een ongeluk met een luchtballon in Egypte negentien mensen om het leven.