'Anouk eindigt in de top 10'

Het zou zomaar kunnen dat Anouk in de bovenste regionen zal eindigen tijdens de finale van het Songfestival. Dit wordt althans verwacht althans door Songfestivalkenners en bookmakers.

Afgelopen dinsdag behaalde Anouk namens Nederland voor het eerst sinds 2004 weer eens de finale van het Songfestival. In dat jaar vertegenwoordigde Re-Union Nederland voor het laatst in de finale. Re-Union eindigde in dat jaar op de twintigste plaats. De kans dat Anouk het beter zal doen dan Re-Union lijkt groot.

Lovende reacties voor Anouk
Volgens velen zou het namelijk zomaar eens kunnen gebeuren dat de Haagse rockzangeres bij de beste tien zal eindigen. Na haar performance in de halve finale kon Anouk op veel lovende reacties rekenen. De BBC noemde haar zelfs "een outsider voor de titel" en volgens Loreen, de winnares van vorig jaar, was Anouk haar "grote favoriet".

Vandaag besteden ook veel Europese pers aandacht aan Anouk. Zo vergelijkt de Britse Metro Anouk met Adele, worden de zangkunsten van Anouk in Zweedse kranten vergeleken met zang van vogeltjes in de vroege morgen en worden Grieken opgeroepen om vooral te blijven zitten voor Anouk. Ook een Israëlische journalist is fan geworden van Anouk nadat hij zich vorige week nog zeer kritisch uitte, omdat de rockzangeres al het 'gedoe' rondom het Songfestival uit de weg ging.

Denemarken lijkt bij de grote wedkantoren de meeste kans te hebben op een overwinning van het liedjesfestijn. Zangeres Emmelie de Forest staat daar met het nummer Only Teardrops al wekenlang bovenaan. Zij wordt gevolgd door Oekraïne, Noorwegen, Rusland en Azerbeidzjan. Nederland sluit het lijstje af op gemiddeld een zesde plaats. Voor elke ingezette euro wordt gemiddeld 14 euro uitgereikt mocht Nederland winnen.

Anouk is er klaar voor
Bij de repetities voor de halve finale kreeg Anouk kritiek over haar optreden. Birds, zou volgens velen te traag zijn om op te vallen. Daarnaast zou Anouk te weinig interacteren met de camera. Tijdens de generale repetities vrijdagavond was Anouk juist levendiger dan ooit. Anouk leek te genieten, glimlachte naar de camera en leek van haar eigen optreden te genieten.

Kantnote voor dit optreden is wel dat deze werd beoordeeld door een vakjury. Zij zijn verantwoordelijk voor de helft van de punten die wordt gegeven namens de negenendertig stemmende landen. De andere helft van de stemmen zal afkomstig zijn van het thuispubliek die mag stemmen op zijn of haar favoriet.

Tijdens de finale vanavond zal Anouk een aparte aankondiging krijgen van de presentatrice van het Songfestival. Na het twaalfde liedje zal een pauze worden ingelast. Na deze onderbreking zal het optreden van Anouk worden aangekondigd.

Naar de finale zullen wereldwijd naar verwachting meer dan 150 miljoen mensen kijken. Afgelopen dinsdag zagen 4.5 miljoen Nederlanders hoe Anouk Birds ten gehore bracht. Naar verwachting zullen dit er vanavond ruim 6 miljoen zijn.

Het Songfestival zal vanaf 9 uur worden uitgezonden op Nederland 1. Anouk zal als dertiende op moeten treden. Of ze daadwerkelijk een plaats in de top tien zal eindigen zal rond half een moeten blijken wanneer de uitslag ongeveer bekend zal zijn.

Denk jij dat Nederland in de top tien eindigt? Je kunt nog steeds stemmen in onze poll.