Rutten weg bij Vitesse

Fred Rutten zal vertrekken bij Vitesse. Hij heeft de club laten weten niet in te gaan op het voorstel van Vitesse zijn contract in Arnhem te verlengen. De trainer heeft zijn keuze zaterdagmorgen aan voorzitter Merab Jordania en technisch directeur Ted van Leeuwen medegedeeld.

Rutten: "Er is geen enkel conflict tussen mij en de clubeigenaar. We hebben fundamentele gesprekken gevoerd, maar het blijkt dat onze visies te ver uiteen lopen." Rutten was sinds 1 juli 2012 in dienst van de Arnhemse club. De club eindigde afgelopen seizoen op de vierde plek.

"Ik heb een mooi jaar gehad, waarin we niet alleen de doelstelling Europees voetbal gehaald hebben, maar ook lang hebben meegedaan om de titel. Voor mijzelf een interessante ervaring, waar ik positief op terugkijk, want er is fijn gewerkt met een serieuze spelersgroep die bereid was aan zichzelf te werken. Ik dank Vitesse voor de gelegenheid en de supporters voor de steun die ze betoond hebben", aldus Rutten.

De 50-jarige Rutten had eerder FC Twente, Schalke 04 en PSV onder zijn hoede. Bij die laatste club was hij in maart 2012 ontslagen na een reeks mindere resultaten. Ook bij Schalke had hij zijn contract niet uitgediend. Vitesse bedankt Rutten voor zijn inzet en de geleverde kwaliteit. Wie de Wijchenaar opvolgt in Arnhem is nog niet bekend.