Bonnie Tyler in tranen tijdens persconferentie

Bonnie Tyler kon woensdag haar tranen niet bedwingen tijdens de persconferentie van het Eurovisie Songfestival. Toen een journalist vroeg waarom de zangeres, die zaterdag in de finale staat van de wedstrijd, bij een eerder interview geëmotioneerd raakte, sprongen de tranen opnieuw in haar ogen.

"Het ging over mijn moeder", vertelde de Welshe zangeres over het gesprek. "Ik deed eerder een repetitie en hoop dat mijn moeder erbij was. De interviewer was zo aardig. Sorry!", aldus een geëmotioneerde Tyler.

Eén van de redenen waarom Tyler namens Groot-Brittannië meedoet aan het internationale liedjesfestijn, is dat haar inmiddels overleden moeder dol was op het Songfestival. "Veel mensen vragen waarom ik meedoe. Ik vertegenwoordig echt mijn land. En mijn moeder en vader zouden het geweldig hebben gevonden. Ze hielden van het Eurovisie Songfestival."

Tyler bekent dat ze ook stiekem meedoet om haar nieuwe plaat te promoten. "Ik doe het ook om mijn nieuwe album. Laten we eerlijk zijn, als je werkt zoek je kansen op en die pak je."

Ze beweert dat ze met de tranen niet probeert meer stemmen te krijgen. "Ik ga niet voor de 'sympathiestemmen'. Ik zit niet in X Factor", lachte de zangeres, die zaterdag Groot-Brittannië vertegenwoordigt met Believe in Me.