Nederlander stak jongen op Kreta twintig keer

De 12-jarige Russische jongen die op het Griekse eiland Kreta is neergestoken door een Nederlander, heeft zo'n twintig steekwonden. Dat heeft een forensisch expert die de wonden van de jongen op Kreta heeft onderzocht, gezegd tegen de Griekse staatstelevisie.

Het slachtoffer is met een militair vliegtuig naar een kinderziekenhuis in Athene gebracht. Hij is zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

De 20-jarige Nederlander die is opgepakt op verdenking van poging tot moord, zou als medewerker van het animatieteam in het hotel hebben gewerkt waarin de jongen verbleef. De man zou aan het begin van de avond volgens de politie de mobiele telefoon en laptop van de jongen hebben gestolen uit het recreatieverblijf van het hotel.

Uit een eerste onderzoek van de politie blijkt dat de jongen de man later wist te achterhalen, in de buurt van het hotel met de gestolen spullen. De Nederlander zou de jongen vervolgens naar het parkeerterrein hebben meegenomen, hem hebben neergestoken en hem daar hebben achtergelaten.

De moeder van de jongen sloeg dinsdagnacht alarm, nadat haar zoon vermist was geraakt in het vijfsterrenhotel. De politie zocht daarop de omgeving urenlang af, voordat de jongen rond 02.00 uur liggend tussen bouwmateriaal en pijpen werd gevonden aan de rand van een veld dat werd gebruikt als parkeerterrein.

Submitter:  Bron: Novum