Vier videoclips Anouk in première

Vier videoclips van Anouk zijn woensdagmiddag in première gegaan. Regisseur Dana Nechushtan heeft clips gemaakt bij vier nummers van Anouks nieuwe cd Sad Singalong Songs, heeft platenmaatschappij Universal Music bekendgemaakt. De video's zijn te zien op het VEVO-kanaal van Anouk.

Onder meer voor Birds, waarmee Anouk Nederland dinsdagavond naar de finale van het Eurovisie Songfestival zong, is een filmpje gemaakt. Ook is de regisseur aan de slag gegaan met de liedjes Kill, The Good Life en Pretending as Always. Anouk gaf Nechushtan, die onder meer de serie Dunya en Desie regisseerde, carte blanche om de films te maken.

Nechushtan noemt de clip bij Birds een 'zwart sprookje' met ballet en zwanen. De hoofdrol wordt gespeeld door Igone de Jongh, prima ballerina bij Het Nationaal Ballet. In de drie overige clips zijn onder anderen Anneke Blok, Monic Hendrickx, Martijn Lakemeier en Raymond Thiry te zien. Ook Anouk zelf speelt diverse rollen in de korte films, waaronder die van politieagent.

De korte films zijn ook vanaf woensdag tot en met zaterdag te zien in Eye in Amsterdam als voorprogramma van een aantal voorstellingen. Anouks nieuwe plaat Sad Singalong Songs is vanaf vrijdag verkrijgbaar.

Submitter:  Bron: Novum