Spoorgeld ligt niet meer op de plank

Het geld dat is bedoeld voor het spoor blijft niet meer op de plank liggen. Ook wordt de Tweede Kamer inmiddels goed geïnformeerd over de besteding van de budgetten, concludeert de Algemene Rekenkamer woensdag in het rapport over het jaarverslag van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Een paar jaar geleden uitte de Algemene Rekenkamer nog stevige kritiek. Uit onderzoek bleek toen dat de Tweede Kamer onduidelijk en onvolledig werd geïnformeerd over de besteding van de spoorbudgetten bij Prorail. Zo sloten de administraties van het departement en de spoorbeheerder niet op elkaar aan en bleef 1,1 miljard euro dat was bedoeld voor beheer, onderhoud en aanleg van het spoor op de plank liggen.

Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz (VVD) heeft de aanbevelingen die toen werden gedaan goed opgevolgd, oordeelt de Rekenkamer. Hierdoor kan de Tweede Kamer nu vaststellen dat het begrote geld voor de spooruitgaven niet voor het spoor verloren gaat. Het parlement krijgt daarover 'sluitende informatie'. Niettemin is vorig jaar wel 261 miljoen euro minder aan het spoor uitgegeven dan was voorzien.

Submitter:  Bron: Novum