Haatbaarden bedreigen België

In vrijwel het hele Midden-Oosten maken moslims elkaar een kopje kleiner. De verschillende sektes onderdrukken en vermoorden elkaar naar hartelust. Genoeg te doen dus, voor fundamentalisten die hun geloofsbroeders willen helpen. Maar volgens twee beruchte Britse haatbaarden is er een vorm van onrecht die hun aandacht meer verdient dan moord en onderdrukking. Daarom hebben ze België 'gewaarschuwd'.

België heeft namelijk een tijd geleden Fouad Belkacem gearresteerd. Fouad, ook bekend als Abu Imran, heeft een hele reeks celstraffen gekregen wegens dingen als discriminatie van en aanzetten tot haat tegen niet-moslims, maar was nog op vrije voeten. Onlangs werd hij toch gearresteerd toen bekend werd dat Sharia4Belgium, waarvan hij de leider was, jongeren ronselde om in Syrië te gaan vechten.

De Britse haatpredikers en leiders van Sharia4UK Abu Abdullah Al-Britani en Anjem Choudary vinden dat echter religieuze vervolging. In twee videoboodschappen proberen ze allebei de Belgen te overtuigen om Belkacem vrij te laten. Daarbij hebben ze teruggegrepen naar het enige argument dat ze lijken te kennen: de bedreiging.

Choudary zegt: "De moslims in Europa zijn al ontwaakt. En de moslims in België ook. En is het hun taak om op te staan en hun broeder Abu Imran helpen en het is hun taak om zijn vrijlating af te dwingen." Hij maakt direct duidelijk wat hij bedoelt: "Als je de moslims onderdrukt, zal er een serieuze reactie komen, en de mensen zullen in opstand komen. En alleen Allah zal weten wat de gevolgen zullen zijn voor België."

Al-Britani is iets minder subtiel. Volgens de Gazet van Antwerpen (GvA) eindigde hij zijn video, die ondertussen van YouTube verwijderd is, met de woorden: "België, we komen u vernietigen."

De Belgische veiligheidsdiensten zijn op hun hoede. Een bron vertelde aan de GvA: "Zo deden ze dat ook in 2005. Ze organiseren nooit zelf een aanslag, maar hopen dat iemand de boodschap oppikt en uitvoert." Ook expert op het gebied van moslimterrorisme Peter Velle vindt de filmpjes 'verontrustend': "[Choudary] is een fundamentalist en heeft banden met veroordeelde terroristen. Hij was ook de mentor van de daders van de zelfmoordaanslagen in Londen van 7 juli 2005."

Choudary heeft overigens nog een jaar celstraf tegoed van de Belgische overheid, wegens het aanzetten tot haat en discriminatie. Ook Belkacem heeft in het buitenland nog een celstraf open staan. In Marokko moet hij nog 6 of 10 jaar de bak in wegens drugshandel.