Nokia kondigt Lumia 925 aan

Nokia heeft zojuist tijdens een persconferentie een nieuwe smartphone aangekondigd, de Nokia Lumia 925. Qua grootte en design lijkt de telefoon op zijn voorganger en het besturingssysteem is en blijft vooralsnog Windows Phone 8.

Het design is aangepast met een metalen rand die volledig rond het toestel loopt. Naast een mooier design, althans volgens de mensen van Nokia, zorgt deze rand ook voor een betere ontvangst. De rand gaat namelijk ook fungeren als antenne voor het toestel.

Een verbetering waar Nokia zich met de Lumia 925 het meest op lijkt te richten is de camera. De Lumia 925 heeft een 8,7 megapixel-camera voorzien van Carl Zeiss-lens. Ook krijgt de telefoon een aantal extra camerafuncties zoals Smart Camera. Hiermee kun je tien foto's van vijf megapixel achter elkaar nemen en zo de beste foto uitkiezen om te gebruiken.

Er is nog niet veel duidelijk over beschikbaarheid en prijs. Wel is aangegeven dat er in de komende weken meer informatie naar buiten wordt gebracht over wanneer het toestel in de verschillende landen te koop zal zijn.