'Hoofdpijn' TROS door mogelijke Songfestivalwinst

TROS-directeur Peter Kuipers wil er even niet aan denken dat Anouk het Eurovisie Songfestival wint. Een overwinning van de zangeres betekent namelijk dat het evenement volgend jaar in Nederland moet worden gehouden. "Ik heb nu al hoofdpijn", lacht hij.

"Het Eurovisie Songfestival is zo'n ingewikkeld proces, dat kost zoveel geld. Je moet dan goed nadenken over de vorm waarin je dat wilt doen", vervolgt Kuipers tegenover Novum Nieuws. "Je ziet nu ook al dat het Songfestival kleiner is geworden dan in voorafgaande jaren. Het podium is compacter en het gaat meer om de muziek. Dat is een ontwikkeling die wij van harte toejuichen."

"We hebben de afgelopen acht, negen jaar nog nooit de finale gehaald, nu maken we daar kans op en zijn we al nummer één. Dat is ook wel heel typisch Nederlands", vindt Kuipers, die dan ook nog niet heeft nagedacht over mogelijke locaties voor het Songfestival van 2014. "Als we met elkaar constateren, dat het Eurovisie Songfestival wat kleiner wordt, dan hoef je niet naar de Arena", stelt hij echter.

De TROS-directeur benadrukt dat het bereiken van de eindstrijd het doel blijft. "Als we naar de finale gaan is onze doelstelling bereikt", vindt Kuipers. "Een top 5-klassering zou helemaal fantastisch zijn, maar ik moet er even niet aan denken dat Anouk nummer een wordt."