Dodental fabrieksramp Bangladesh op 1034

In de puinhopen van het op 24 april ingestorte fabriekspand in Bangladesh worden nog altijd lijken gevonden. Inmiddels is het dodental tot 1034 gestegen. Dat hebben de Bengalese autoriteiten vrijdag gemeld.

Het is nog altijd niet duidelijk hoeveel mensen er nog worden vermist. Wel is zeker dat er onder het puin van het ingestorte flatgebouw nog meer lijken liggen. In eerste instantie werd gemeld dat er op het moment dat het gebouw instortte rond de 3200 mensen aanwezig waren, maar dat moeten er veel meer geweest zijn. Zo'n 2500 mensen konden worden gered.

Veel menselijke resten vallen niet meer te identificeren en zijn inmiddels van overheidswege begraven. De lichamen van 648 slechtoffers zijn overgedragen aan hun nabestaanden. Rond de honderd in ontbinding verkerende lijken zijn opgeslagen in een tijdelijk ingericht mortuarium in een schoolgebouw. Deze lichamen zullen naar ziekenhuizen in Dhaka worden overgebracht, waar geprobeerd zal worden via DNA-onderzoek hun identiteit vast te stellen.