Deal T-Mobile met Huawei voor netwerkvernieuwing

T-Mobile heeft een contract afgesloten met het Chinese technologiebedrijf Huawei om de komende jaren alle vijfduizend Nederlandse antennestations te vernieuwen. Volgens de telecomprovider is hiermee een investering van 'honderden miljoenen euro's' gemoeid.

Klanten van T-Mobile moeten met de nieuwe antennes sneller en stabieler mobiel kunnen internetten. De nieuwe technologie moet zowel 4G ondersteunen als de bestaande 2G- en 3G-netwerken. De eerste nieuwe antenne wordt eind deze maand geplaatst in Amsterdam. Daarna volgen de andere grote steden, de Randstad en de rest van Nederland. In het najaar wil T-mobile overigens 4G beschikbaar maken.

T-Mobile kondigde woensdag bij de kwartaalcijfers al aan te gaan investeren in de bestaande netwerken voor mobiel internet. Grotere omzet uit mobiel internet moet voor de dochter van Deutsche Telekom gaan compenseren voor de dalende inkomsten uit telefonie en sms. In het eerste kwartaal daalde de omzet van T-Mobile Nederland met 6,7 procent tot 393 miljoen euro.