Ferguson: "Dit is het juiste moment"

Sir Alex Ferguson stopt als manager van Manchester United. De 71-jarige oefenmeester maakt woensdag zijn aftreden officieel bekend.

Sir Alex Ferguson treedt na dit seizoen toe tot het hoofdbestuur van de club. Sinds het najaar van 1986 was hij manager bij The Mancunians. "Ik heb hier lang over nagedacht en ik heb er niet lichtzinnig over gedaan. Dit is het juiste moment", reageert de succesvolle oefenmeester. "Het was voor mij belangrijk om de organisatie in een goede vorm te verlaten en volgens mij is dat wel gelukt."

"De kwaliteiten van dit kampioensteam zorgt ervoor dat er ruimte is voor meer succes. En met onze jeugdopleiding kunnen we een heldere toekomst tegemoet zien. Onze trainingsfaciliteiten behoren tot de beste in de mondiale sportwereld en Old Trafford is één van de grootste voetbaltempels van de wereld."

Ferguson gaat nu als directeur en ambassadeur van Manchester United verder. "Ik wil mijn familie heel erg bedanken, hun liefde en steun waren essentieel. Mijn vrouw Cathy was in mijn loopbaan het sleutelfiguur, zij gaf me altijd moed. Woorden schieten tekort om uit te leggen wat dat voor mij betekende."

"Verder wil ik alle spelers en staf bedanken voor hun fantastische professionaliteit en toewijding. Zonder hen zou de historie van deze club niet zo rijk zijn. In mijn jongere jaren gaf het bestuur, en in het bijzonder Sir Bobby Charlton, mij het vertrouwen om een voetbalclub te bouwen, in plaats van alleen maar een voetbalteam."

"In het laatste decennium heeft de familie Glazer mij het platform gegeven om Manchester United op de juiste manier te leiden. Ik ben gelukkig dat ik mocht samenwerken met de talentvolle en betrouwbare David Gill."

Tot slot spreekt Sir Alex Ferguson natuurlijk ook de fans toe. "Jullie support en steun in al die jaren was geweldig. Het was een fantastische eer en een privilege om jullie club te leiden. Ik koester mijn tijd bij Manchester United."

De familie Glazer heeft uiteraard mooi woorden over voor de aftredende manager. De Amerikaanse eigenaren Joel en Avie Glazer laten op de officiële website van de club weten dat ze vooral blij zijn dat de 71-jarige Schot als directeur aan de club verbonden blijft.