Heleen van Royen erg blij met zichzelf

Heleen van Royen presenteerde maandagmiddag haar nieuwste boek in Amsterdam. Zelfliefde en vriendschap zijn belangrijke thema's in De Hartsvriendin. "Ik heb denk ik eerder te veel aan zelfliefde dan te weinig", zegt Heleen voor de camera van Novum Nieuws.

"Voor mezelf opkomen heb ik vroeg geleerd", gaat de schrijfster verder. "En ik heb ook wel geleerd dat het belangrijk is. Ik heb het ook aan mijn dochter willen meegeven. Zo van: zorg dat je zelfstandig bent en niet afhankelijk wordt van mensen." Zelf leerde Heleen al vroeg zelfstandig te zijn. "Dat heb ik jong geleerd omdat mijn vader heel jong is overleden. Het is voor mij dus zeker wel een belangrijk thema."

Tot Moederdag heeft Heleen haar eigen winkel in de Amsterdamse Warmoesstraat, waar ze in contact wil komen met haar lezers. Toch is ze niet van plan om naar hun feedback te luisteren. "Nee, zo werkt het niet", vertelt ze. "Ik ben de baas over mijn eigen boeken. Ik schrijf waar ik van geniet en plezier mee heb en ik wil de lezers niet 'pleasen.' Zolang zij het leuk vinden blijf ik doorgaan."