Anouk vertrekt naar Zweden voor Songfestival

Anouk vertrekt zondagochtend naar Zweden voor het Eurovisie Songfestival. In Malmö vertegenwoordigt de zangeres Nederland met het nummer Birds. Volgende week dinsdag moet ze een finaleplaats zien te veroveren tijdens de eerste halve finale.

Voordat het zover is, staan een aantal repetities gepland. De eerste vindt maandagmiddag plaats. Mocht Anouk op 14 mei genoeg punten verzamelen voor een finaleplaats, moet ze vier dagen later weer aantreden in de finale van het jaarlijkse Europese liedjesfestijn.

Nederland is er de afgelopen acht jaar niet in geslaagd een finaleplaats te veroveren. Onder meer Joan Franka, 3JS en Sieneke kwamen niet verder dan de halve finale. Geen enkel land deed het slechter op het Eurovisie Songfestival.

Hoewel bijna twee derde van de Nederlandse bevolking de handdoek in de ring wilde gooien, kondigde Anouk vorig jaar zomer aan een 'killersong' te hebben voor het festival. De zangeres voelde echter niets voor een Nationaal Songfestival, waardoor de TROS de plannen om moest gooien. Voor alle 'poeha en pr' is Anouk niet te porren, maar ze is wel van plan voor de volle honderd procent voor de winst te gaan. "Ik zit daar met vlag en al, ik ga zwaaien ook", zei de zangeres in maart bij de presentatie van Birds. "The whole shebang, anders moet je het niet doen."