Ledenaantal Powned daalt hard

Het ledenaantal van de aspirant-omroep Powned is vorig jaar gedaald tot onder de vijftigduizend leden. Dat heeft de omroep gemeld in het woensdag gepubliceerde jaarverslag van 2012. Hoeveel leden de omroep precies heeft verloren, is niet bekendgemaakt.

Met deze ledendaling raakt Powned onder de kritische grens van vijftigduizend leden. Dit is het aantal leden dat een omroepvereniging nodig heeft om aspirant-omroep te worden. Om definitief te worden toegelaten in het omroepbestel, heeft Powned uiteindelijk 150 duizend leden nodig.

In het jaarverslag is ook de hoogte van het salaris van Dominique Weesie opvallend. Vorig jaar verdiende de directeur en presentator van Powned 226.805 euro inclusief onkostenvergoeding. Dat is ruim 13.500 euro meer dan in 2011. De hoogte van de salarissen van onder anderen Weesie en Matthijs van Nieuwkerk zorgde in januari voor commotie.

Weesie zei toen tegen De Volkskrant dat hij de woede over hoge salarissen in de publieke sector goed begreep. Hij verantwoordde zijn salaris door zijn hoge werkdruk te benadrukken.

Je Powned lidmaatschap opzeggen kan overigens hier, of per brief die je hier gratis kunt aanmaken.