Máxima is 'vreemdgegaan'

Dyanne Beekman noemt het een gemiste kans dat Máxima bij het ondertekenen van de Akte van Abdicatie geen creatie van een Nederlandse ontwerper droeg. "Ik vind dat ze een beetje is vreemdgegaan", zegt de modeondernemer en imagostylist tegen Novum Nieuws.

"We hebben zo veel Nederlands talent", vindt Beekman. "Met een Nederlandse ontwerper denk ik dat je echt Nederland vertegenwoordigt. Maar misschien maakt ze het straks nog goed."

Máxima ging dinsdagochtend gekleed in een crèmekleurige jurk van het Belgische modehuis Natan. Wat ze 's middags draagt in de Nieuwe Kerk is nog niet bekend, maar volgens geruchten heeft de Nederlander Jan Taminiau een japon ontworpen. Beatrix droeg een cyclaamkleurige jurk en de prinsesjes hadden alle drie hetzelfde zachtgele jurkje aan.

Ondanks alles noemt Beekman de robe van de nieuwe koningin 'prachtig, subtiel en elegant'. "Het leidde niet af van het hele gebeuren." Beatrix, die volgens Beekman een 'behouden' kleur droeg, had volgens haar meer 'aanwezig' mogen zijn. Over de robes van de prinsesjes is ze minder te spreken. "Ik ben niet koningsgezind en dan denk ik: waarom moet het allemaal hetzelfde zijn? Ze zagen er wel schattig uit. En op het balkon klopte het totale plaatje wel."