Bolhuis verwacht Nederlander bij IOC

De open plek bij het Internationaal Olympsich Comité zal vermoedelijk ingenomen worden door een Nederlander. Deze plek komt vacant nu Koning Willem-Alexander terug zal treden uit het bestuursorgaan.

Dit deed onze Koning omdat hij per vandaag op de troon zit. Hij was de enige Nederlander in het IOC. André Bolhuis, voorzitter van het NOC*NSF, is druk in overleg met Jacques Rogge, de voorzitter van het IOC. "We zijn in druk overleg met het IOC en ik heb er het volste vertrouwen in dat het in orde komt. Samen met de kroonprins en de voorzitter van het IOC heb ik daar meermaals over gesproken. En uit die gesprekken maak ik op dat wij een hele grote kans maken een nieuw lid te hebben als de kroonprins op 31 december terugtreedt," aldus Bolhuis.

Onze nieuwe koning zal per 31 december afstand doen van zijn functie bij het Olympisch Comité wil graag dat een landgenoot hem opvolgen zal vanwege het grote belang voor de vaderlandse sport. "Het is voor ons belangrijk om een voelhoorn te hebben in die groep. De kroonprins heeft dat sinds 1998 uitstekend gedaan. De Nederlandse sport is ook buitengewoon succesvol geweest in de jaren dat de kroonprins zich zo nauw aan de ploeg verbond."

Verder zei Bolhuis nog: "Zijn bijdrage was zijn aanwezigheid en de kroonprins was absoluut de steun in de rug van onze equipe. Dat is een feit, dat kun je aan alle sporters vragen. Als hij aanwezig was, kregen de Nederlandse topsporters een boost om voor ons land uit te komen en het zo goed mogelijk te doen."