Politie: huldiging Ajax op 5 mei bij stadion

Mocht Ajax volgende week zondag kampioen worden door te winnen van Willem II, dan wordt het elftal nog dezelfde dag gehuldigd bij de Amsterdam ArenA. Daarvan gaat de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg uit, zo zei hij zondag voor de camera van AT5. Op die dag wordt in Amsterdam, net als elders in het land, ook Bevrijdingsdag gevierd.

De beslissing over de locatie van de huldiging is nog niet definitief, geeft Aalbersberg toe. "Daar gaat deze week verder naar gekeken worden." Het traditionele Bevrijdingsfestival in de stad verhuist dit jaar van de Dam naar het Westerpark. Ook elders in de stad zijn veel festiviteiten.

Vorig jaar kwamen op de huldiging bij de Amsterdam ArenA ongeveer vijftigduizend mensen af. Dat was een dag nadat de titel werd binnengehaald. De politie had toen vierhonderd agenten paraat. Het jaar daarvoor won Ajax voor het eerst in zeven jaar de landstitel. De huldiging vond toen plaats op het Museumplein. Daarbij ontstond voor tonnen schade.

Ajax wordt landskampioen als het zondag thuis de wedstrijd tegen Willem II wint. De Tilburgse club staat laatste in de competitie.