Sekte verbrandt 3 dagen oude 'antichrist'

Net als je denkt dat reliwaan niet erger kan, bewijst een Chileense sekte het tegendeel. Ze verbrandden namelijk een drie dagen oude baby levend, omdat ze dachten dat het kind de antichrist was.

De sekte, 12 man sterk, werd geleid door Gustavo Castillo Gaete. Gustavo is ervan overtuigd dat de wereld zeer binnenkort ten einde komt. Volgens de meeste Bijbelinterpretaties gebeurt dat nadat Jezus de Antichrist, het vleesgeworden kwaad, uitschakelt. Dan begint het eeuwigdurende rijk Gods, en zullen alle goede mensen eeuwig gelukkig zijn.

Nou zijn zulke sprookjes leuk en aardig, totdat er iemand zich pijn doet. Voor de pasgeboren dochter van sektelid Natalia Guerra zou zich slechts pijn doen nog een goede uitkomst zijn geweest. De sekteleden namen het meisje namelijk mee naar een heuvel. Daar snoerden ze haar de mond met tape, bonden haar op een bord en ze gooiden haar levend op het vuur.

De politie in Chili heeft afgelopen donderdag vier van de sekteleden gearresteerd op verdenking van moord. Castillo Gaete is nog op de loop. De politie vermoedt dat hij op weg is naar Peru om ayahuasca te kopen, een hallucinogeen middel waarmee hij de sekteleden in z'n macht houdt.