Barcelona wil 'vier tot vijf' spelers halen

FC Barcelona gaat komende zomer de transfermarkt op. Volgens vice-president Josep Bartomeu willen de Catalanen zich versterken met 'vier tot vijf' spelers.

Verschillende spelers werden de afgelopen tijd al gelinkt aan de koploper van de Primera División. Zo zouden Mats Hummels (Borussia Dortmund) en Neymar (Santos) hoog op het verlanglijstje staan van de Catalanen.

Bartomeu benadrukt tegenover Catalunya Radio dat Barcelona met nog geen enkele speler club of speler in gesprek is, maar dat er komende zomer wel wat te gebeuren staat. "We zullen in de zomer vier tot vijf spelers aantrekken. We moeten wat verse krachten toevoegen aan de selectie. We hebben ook nog spelers van Barcelona B."

De Braziliaanse aanvaller Neymar wordt al maanden in verband gebracht met een transfer naar Camp Nou. "Neymar hebben we niet gecontracteerd", is Bartomeu duidelijk. "Hij is een speler waar we zeker in geïnteresseerd zijn, maar zoals we eerder al hebben gezegd zullen we aan het einde van het seizoen gaan kijken wat er mogelijk is."

Over de toekomst van Tito Vilanova bij Barcelona is Bartomeu duidelijk. "Tito gaat volgend jaar gewoon door."