John Ewbank trekt Koningslied terug

Producer John Ewbank heeft vandaag op Facebook geschreven dat hij zijn versie van het Koningslied zal terugtrekken. Dit heeft hij besloten na de zoveelste bedreiging aan zijn adres.

"Na zojuiste de zoveelste nageboorte op mijn twitter account te hebben geblocked ben ik er dan nu echt he-le-maal klaar mee," zo schrijft een boze Ewbank. "Excuses aan hen die het met mij wel een gepast lied vonden, die bijgedragen hebben aan de totstandkoming en aan hen die mij op een nette of grappige manier hebben laten weten dat zij liever wat anders hadden gehoord, maar ik trek hierbij het Koningslied terug."

Helaas voor de 3,2% van FOK! die dit nummer juist wel mooi vindt, maar wellicht kan Dries Roelvink hierbij uitkomst bieden. Onze taalpuristen kunnen weer opgelucht ademhalen en er is weer een plaats vrij bovenaan de hitlijsten.

Update 0:34 uur
Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft in een persbericht laten weten dat het Koningslied inderdaad is teruggetrokken. Het comité zegt begrip te hebben voor het besluiten van Ewbank.

Update 1:03 uur
Het Nationaal Comité Inhuldiging betreurt de gang van zaken omtrent het Koningslied. Het doel van het lied was om de mensen te verbroederen. Maar nu dreigen mensen volgens het comité persoonlijk beschadigd te worden. Het concert om gezamenlijk de koning toe te zingen dat voor 30 april in de planning stond, zal gewoon doorgaan.