Man tuigt voetballertje (11) af bij schooltoernooi

Een 11-jarige voetballer is woensdag tijdens een schoolvoetbaltoernooi in Zoetermeer ernstig mishandeld door een 18-jarige man. Hij liep onder meer een gebroken pols op en als omstanders niet snel hadden ingegrepen was het volgens de politie verder uit de hand gelopen. Het slachtoffer deed met zijn school mee aan het veldvoetbaltoernooi en kreeg op een sportcomplex ruzie met een speler van een ander team. De begeleiding haalde de twee uit elkaar, waarna ze werden overgedragen aan hun docenten.

Daarmee leek het incidentje volgens de politie afgedaan, maar plotseling kwam de 18-jarige man het veld op en sloeg hij de jongen. Die viel, waarop de man hem begon te schoppen. Omstanders grepen in en hielden de 18-jarige Zoetermeerder in bedwang, zodat hij kon worden overgedragen aan de politie.

Het bleek te gaan om de oudere broer van de jongen waar het slachtoffer eerder ruzie mee had. De broer is ingesloten en wordt vrijdag voorgeleid.

De jongen is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft al getuigen gehoord, maar vraagt meer getuigen zich te melden. Ook zoekt de politie naar foto's en video's die van het incident zijn gemaakt.