Rappers, dj's en zangers spreken met Kamerleden

Popmuzikanten Tim Knol, Blaudzun en Kyteman zijn door de Tweede Kamer uitgenodigd om te komen praten over popmuziek in Nederland. Het zogeheten rondetafelgesprek vindt woensdag plaats. Ook dj Isis, rapper Djiggy Djé en ID&T-oprichter Duncan Stutterheim zullen het woord voeren.

Het gesprek vindt plaats op initiatief van de PvdA en de SP. "We willen graag horen hoe we muzikanten meer kansen kunnen bieden. Nederlandse popmuziek heeft een grote culturele en economische waarde", stelt PvdA-Kamerlid Tjeerd van Dekken.

Ook SP-Kamerlid Jasper van Dijk wil graag horen hoe de politiek de popmuziek een steuntje in de rug kan geven. "De popsector draait goed aan de top, maar daaronder zit veel talent dat wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Bijvoorbeeld als het gaat om promotie, podia en muziekonderwijs."

De Tweede Kamer nam in december een motie aan om pop- en dancemuziek toe te voegen aan de topsector creatieve industrie. Het topsectorenbeleid van het kabinet voorziet in betere samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en het buitenland. Mode, gaming en architectuur maken al deel uit van de topsector creatieve industrie.