'Google wil Whatsapp overnemen'

Volgens bronnen dichtbij Google zou de zoekmachine de messengerdienst Whatsapp over willen nemen. Hierbij zou een bedrag rond de 1 miljard dollar genoemd worden.

Vier tot vijf weken geleden zouden de gesprekken tussen de twee bedrijven zijn gestart. Tijdens deze onderhandelingen zou Whatsapp volgens de geruchten de prijs omhoog willen schroeven. Hierdoor zou het overnamebedrag inmiddels rond de 1 miljard dollar liggen.

Er gaan al langere tijd geruchten dat Google met een nieuwe of verbeterde messagingdienst zou komen. Op dit moment bied de zoekmachine vele verschillende manieren om vrienden te contacteren, waaronder diensten als Google Talk, Messenger en Voice. Deze zouden volgens geruchten ondergebracht moeten worden in een nieuwe dienst, Google Babble. Whatsapp zou hierop een aanvulling kunnen worden.

Eerder waren er geruchten dat social netwerk Facebook de messengerapplicatie zou willen overnemen. Hierbij werd ook een overnamebedrag van 1 miljard dollar genoemd. Een paar dagen na dat gerucht werd de messenger dienst van Facebook aangevuld met nieuwe functies. Hierdoor werd het een directere concurrent van Whatsapp.

Whatsapp werd in 2009 opgericht. Sinds die tijd is de applicatie ruim 100 miljoen keer gedownload.  Inmiddels worden via de applicatie ruim 17 miljard berichten per dag verzonden. De applicatie is daarmee een van de populairste applicaties in de Play Store en App Store.