Maik vindt Mark mooie man

Ook stylist Maik de Boer is zeer enthousiast over de stijl van Mark Rutte. De premier werd door het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair op de derde plek gezet in de lijst met best geklede wereldleiders. "Hij is een prachtige man om naar te kijken", zegt De Boer tegen Novum Nieuws. "Een voorbeeld voor andere politici."

De Boer is blij dat Rutte maatpakken draagt. "Daarmee wijkt hij af van de slecht zittende confectiepakken. Hij is ijdel en zeer verzorgd, zijn kleurkeuzes zijn altijd goed." Volgens de modegoeroe kleedt Rutte zich 'goed in de breedste zin van het woord'. "Ik heb hem nooit op een modeblunder betrapt."

Ook Bastiaan van Schaik is te spreken over de kledingkeuzes van Rutte. "Rutte ziet eruit om door een ringetje te halen", vertelt de stylist. "Zijn bril en kapsel passen bij zijn hoofd, daarmee houdt hij zijn gezicht open. Van zijn zwakke punten heeft hij sterke punten gemaakt."

De Boer is juist minder enthousiast over de brilkeuze van de premier. "Ik zou het wel leuk vinden als hij ook met zijn bril met de tijd mee zou gaan. Het is montuurloos, dat heeft mijn moeder ook. Maar hij is een jonge vent! Een bril mag gezien worden, of hij kan lenzen nemen."

Vanity Fair vergelijkt Rutte met niemand minder dan voormalige James Bond-acteur Pierce Brosnan. Van Schaik ziet de gelijkenis niet, maar De Boer wel. "We zijn populair bij de Amerikanen, Rutte is echt een man die binnenkomt, met presence", aldus De Boer. De stylist, die zelf niet de kleinste is, keek ervan op toen Rutte tijdens een ontmoeting nog tien centimeter langer bleek te zijn dan hij. "Bijna intimiderend. Hij heeft ook een beetje acne gehad, maar dat vind ik wel mannelijk."